1.11.10

Излазак у пленер

Заиста, Октобар нас почасти предивно осунчаним викендом, а ако је веровати прогнозама изгледа да Ми'ољску штафету предаје Новембру, што наравно треба искористити, ако мене питате, цењене колеге, између осталог и за одлазак на свежину и вањско цртање, сликање, извођење перформанса и хепенинга, шта год. Фин део ове суботе искористио сам да у духу ликовњачких традиција сликам са недавно прибављеним штафелајем са једног дорћолског крова, али онако, више препуштено илустративности него пленеризму. Целу ствар је срдачно подржао и омогућио Стефан Малешевић, станар зграде и филмски стваралац који је баш тог дана снимао неке од задњих тејкова новог ха-де блокбастера Хајлендер.

Мора се признати, није лако после толико времена од задњих часова сликања на факсу.
У суштини, био сам алав на све те детаље предамном, а ово је само мали део предивних детаља који се могу обухватити у панорами са те тачке посматрања. Бацио се на ипак превелик залогај и нисам ништа конкретно успео урадити. Аматерски.














Али, не може се рећи да је било за бадава а ту долазимо до лепота и дигиталних техника.
Користећи wacom таблу мало се реорганизовала композиција, кроз сећање интензивирала атмосфера, одређени детаљи окинули су извесни ток радње и дошло се до нечега што можда води занимљивој надреалној илустрацији. Дакле, WIP.




Нема коментара:

Постави коментар