2.11.10

Сајам књига '10

Моје посећивање сајма књига и нема неку баш подужу традицију , међутим, овогодишњи је из потпуно јасних разлога био са великим нестрпљењем ишчекиван. Разлози су били ти да ће по први пут моје илустрације угледати светлост сајамских рефлектора, у књизи Весне Алексић, а у издању Kреативног центра. У питању је књига Принцеза Апатрапа из едиције Хајде да читамо.
Уз окачене корице и илустрацију друге насловне, све говори да је књига намењена младим читатељкама али можда би и млади читаоци могли извући нешто поучно из заврзлама у које упада дотична принцеза. Ако ништа, уживајте у сликама!


























Шта се пазарило? Не много тога, обзиром да се штеди , али највише времена убедљиво је одузео штанд Француског културног центра и полице са многобројним сликовницама које маме на листање својим хармоничним и усклађеним бојама и квалитетном штампом, али већина није по мом укусу кад је у питању стилизација и слично. Но, једна је била апсолутни фаворит за издвајање новчаних средстава.
Nasreddine коју је предивно и онако, филмично-сентиментално осликала Rebecca Dautremer која је можда најпрепознатљливија у локалним књижарама по књизи The Secret Lives of Princesses

И, у издању Кретивног центра, врло лепе Лекције из поезије употпуњене илустрацијама Маје Веселиновић, од које сам имао част добити симпатичну посвету, дана кад је потписивала своја дела.

Нема коментара:

Постави коментар